Ston

Sidan ej färdig…

….. stoets könsorgan

Livmodern består, bakifrån sett, av hals (1), kropp (2) och två 30-40 cmlånga horn (3). Längst ut i vardera hornet börjar äggledaren (4). Dit skall spermierna och där skall de vila sig innan de får träffa ägget. I andra ändan på äggledaren finns den tratt (6) som fångar upp ägget när det lossar från äggstocken (5). Från tratten transporteras ägget ner genom äggledaren där det stannar. När hingsten betäcker stoet sker det i vagina ( ej med på skissen) varvid livmoderhalsen vidgas och sperman sprutas direkt in i livmoderkroppen.  Sammandragningar i livmodern transporterar spermierna till äggledaren.

Befruktningen av ägget sker i äggledaren. Femte eller sjätte dagen efter ägglosningen kommer det befruktade ägget ner i livmodern. Om det inte befruktas så stannar det kvar  i äggledaren och resorberas.

Dräktighetsundersökning

Embryotransfer
Vid embryotransfer får man tag på embryot genom att skölja ut det när det kommit ner i livmodern. Ju yngre embroyt är desto svårare är det att hitta men också desto motståndskraftigare. Ju äldre det är desto lättare att hitta men också lättare att skada.  Lättast är det ju äldre embryot är  7-9 då det vuxit så stort att man er man livmoderna med en speciell vätska och

 

 

 

 

2 svar på Ston

  1. eugenia skriver:

    Would you fuck me right when I got home from work? http://prephe.ro/Vlqn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *